Peter & Kelly

op (De) Weg

Laatst gewijzigd: 13/01/2024 13:43 GMT   RSS


Dutch version Nieuws Gebed Artikelen Weblog Info English version Engelse versie
Peter & Kelly + Lukas + Emmet + Danai

Geef QR-code

Geef
online

Gebedsbrief Juni 2014

Gebedsbrief Februari 2013

Gebedsbrief Oktober 2012

Gebedsbrief Mei 2012

Gebedsbrief Februari 2012

Gebedsbrief September 2011

Gebedsbrief Juni 2011

Gebedsbrief April 2011

Gebedsupdate Februari 2011

Gebedsupdate December 2010

Gebedsbrief September 2010

Gebedsupdate Juni 2010

Gebedsbrief Mei 2010

Gebedsupdate April 2010

Gebedsupdate Maart 2010

Gebedsbrief Februari 2010

Gebedsupdate December 2009

Gebedsbrief November 2009

Gebedsbrief Oktober 2009

Gebedsbrief Juni 2009

Gebedsupdate Mei 2009

Gebedsbrief April 2009

Gebedsbrief Februari 2009

Gebedsupdate Januari 2009

Gebedsbrief December 2008

Gebedsupdate November 2008

Gebedsbrief Oktober 2008

Gebedsbrief Augustus 2008

Gebedsbrief Mei 2008

Gebedsupdate April 2008

Gebedsbrief Maart 2008

Gebedsupdate Februari 2008

Gebedsupdate Januari 2008

Gebedsmail Juli 2007

Gebedsmail Mei 2007

Gebedsmail April 2007

Gebedsmail Januari 2007

Gebedsmail Oktober 2006

Lofprijsmail Juni 2006

Gebedsmail 4, Juni 2006

Gebedsmail 3, Juni 2006

Gebedsmail 2, Juni 2006

Gebedsmail 1, Juni 2006

Gebedsmail Maart 2004

Gebedsmail Januari 2004

Gebedsmail Maart 2003

Gebedsmail December 2002

Omdat we steeds meer persoonsgevoelige informatie willen delen in onze gebedsbrieven, worden ze meestal niet meer hier neergezet. Maar je kunt ze wel via email ontvangen als je je hier opgeeft.


Gebedsbrief Juni 2014

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Groeten uit een zomerend Vancouver! Na lang wachten en werken om terug te keren naar Thailand lijkt alles voor elkaar te komen. Peter's recentelijke reis naar Thailand was succesvol op alle vlakken: zijn visum en werkvergunning zijn vernieuwd, de hoofdcomputer van het OMF kantoor in Bangkok is opnieuw geïnstalleerd, en in het Noorden zijn de samenwerkingsverbanden opgezet. Met de hulp van Thaise vrienden hebben we een geschikt huurhuis gevonden dat een Godsgeschenk lijkt. Veel vrienden in onze gemeenschap in Lampang zien uit naar onze terugkeer. We kunnen een auto overnemen van een collega. We hebben een geschikte school gevonden voor Lukas en Emmet en ze staan op de lijst voor het komend schooljaar. Lukas begint in “jaar 4” en Emmet in “jaar 1” van een internationale school in Lampang die het Britse systeem volgt. In Thailand staat alles gereed. Hier in Canada is Emmet's operatie goed geslaagd, en zijn herstel verloopt voorspoedig -- terwijl we dit schrijven mag hij inmiddels weer rennen! Hiermee zijn we op medisch vlak klaar om te gaan. Deze en de komende week sluiten de jongens het schooljaar en de buitenschoolse activiteiten af. We komen voor ons gevoel nu in de tijd van afscheid en afronden van onze tijd in Vancouver.

En toch kunnen we nog steeds onze vlucht niet boeken, want we lopen tegen een formidabel obstakel op: het financiële groene licht. We hebben net deze week gehoord dat onze financiële ondersteuning momenteel op 79% staat, terwijl we op zijn minst 95% nodig hebben om te mogen gaan. Om een aantal redenen willen we heel graag naar Thailand afreizen eind Juli: Het schooljaar begint op 1 September, en we willen graag voor die tijd in Lampang arriveren zodat we intrek kunnen nemen in ons nieuwe huis en Lukas en Emmet de best mogelijke overgang hebben en samen met de rest van hun klas het jaar kunnen ingaan. Wat verder op ons drukt is dat we eind Juli uit ons appartement hier in Vancouver moeten. Bid alsjeblieft met ons voor deze urgente zaak van onze financiële goedkeuring, dat ondersteuners op zeer korte termijn naar voren stappen en een toezegging doen.

We hebben het idee dat de Heer deuren heeft geopend en de weg heeft voorbereid voor onze terugkeer naar Lampang, maar toch zijn we ons ervan bewust dat alleen in Zijn kracht we in staat zijn de hoop vast te houden dat we deze zomer terug naar Thailand kunnen. Bid dat we ons aan de Heer kunnen vastklampen in geloof nu we ons op Hem richten om te doen wat voor ons onmogelijk lijkt. OMF zal ons financiële goedkeuring geven om te gaan als toezeggingen via email, telefoon of per post binnenkomen of door te klikken op info.passchier.net het niveau van ten minste 95% bereiken. Het OMF kantoor in Canada heeft een financieel overzicht opgemaakt voor hen die geïnteresseerd zijn in de financiële details, dus laat maar weten als je dat zou willen ontvangen.

We zijn ook dankbaar voor de vele steun vooral voor Kelly en de jongens in de zware weken dat Peter in Thailand was. Bedankt voor al jullie gebeden!
Peter & Kelly + Lukas + Emmet + Danai

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Februari 2013

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

We zijn nu weer 2 maanden terug in Canada waar we van het milde weer in Vancouver mogen genieten, waar de lente zich opdringt in sneeuwklokjes en krokusjes. De lastigste aanpassing was de overgang van Lukas naar de Canadese school, middenin het jaar, vanuit het Nederlandse onderwijssysteem. Het duurde even voordat hij vloeiender werd in het Engels lezen nadat hij was begonnen in het Nederlands, waar letters en klanken veel duidelijker met elkaar overeenkomen. De jongens hadden zo goed Nederlands leren praten..! Terwijl wij ons aanpassen aan het begeleiden van het dagelijkse huiswerk en de routines hier, zijn we dankbaar voor de actieve ondersteuning van Grandma & Grandpa op velerlei vlakken.

We hebben een lijst met zaken die we moeten afhandelen, voornamelijk op het gebied van de gezondheid van elk gezinslid, en we hebben al veel kunnen doen. Desalniettemin heeft de medische adviseur van OMF aanbevolen dat we eind maart nog niet terug zouden moeten gaan naar Thailand, en nu is onze vertrekdatum eind juni – als we uitgaan van het medische 'groene licht'. Dat betekent ook dat Lukas zijn schooljaar hier kan afmaken en kunnen wij eraan werken om als gezin onze draagkracht te vergroten en daardoor sterker aan de start te verschijnen voor onze tweede termijn in Thailand. We stemmen in met deze beslissing, hoewel het voor Kelly meer een opluchting is, terwijl Peter graag snel weer aan de slag wil in Lampang. We zullen ons visum moeten verlengen in Bangkok voor we als gezin terugkeren, en daarom zal Peter in de laatste weken van mei naar Thailand afreizen, zodat hij ook de gelegenheid heeft om onze vrienden in Lampang te bemoedigen en wat zaken te regelen.

Sinds onze laatste collega's Lampang in december hebben verlaten is er weinig activiteit in de Lighthouse. Gelukkig is er een Amerikaans stel, fijne christenen, die les geven aan een universiteit in Lampang, die elke zaterdag Engelse les verzorgen in de Lighthouse. Helaas gaan zij in maart weer terug naar huis, en de maanden daarop worden er geen teamleden verwacht... Onze goede vriend Boy houdt vast aan Jezus, en hij lijkt een betere baan te hebben gevonden, dus prijs God daarvoor. Met onze vriendin Gae gaat het ook goed, hoewel ze wat minder actief op het internet is dan voorheen. We zijn dankbaar dat onze collega Tomoko in Japan op weg lijkt naar volledig herstel, en dat ze graag verder wil met het werk in Lampang, maar ze heeft het advies gekregen om het komende jaar nog niet terug te keren. Onze collega's Rich & Lisa die nu terug in Australië zijn verwachten elk moment hun vierde kindje, en dat is een bijzondere zegen voor de vader van Rich die in de laatste fase verkeert van pancreaskanker. Je gebeden voor hun worden op prijs gesteld; ze keren op zijn vroegst eind juli terug naar Lampang, maar als het nodig is blijven ze langer in Australië. Onze collega Mandisa uit Zuid-Afrika is terug in Thailand, maar zij zal de rol van coördinator van korte-termijn zendingsprojecten op zich nemen in Bangkok als ze klaar is met haar taalstudie in Lopburi. Onze collega's Nick & Trish hebben voor nog 2 jaar op het OMF hoofdkwartier in Singapore bijgetekend, dus zij zullen niet op de kortere termijn terugkeren om in Thailand te dienen. Tenslotte, Jesse & Kristin Kroll zien hun financiële ondersteuning groeien, maar nog niet tot het vereiste niveau. Ze overwegen om uit de Verenigde Staten te vertrekken om als tentenmakers in Thailand te gaan werken tot ze weer voltijds als zendeling kunnen dienen.

Bedankt dat je met ons mee optrekt. We vinden het leuk om rechtstreeks contact te hebben, dus als je wilt, stuur maar een email, chat, of pak de telefoon..!
Peter & Kelly + Lukas + Emmet + Danai

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Oktober 2012

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Wij genieten nu al twee maanden van Nederlandse leven in Groningen. Peter's moeder heeft vrijgevig en met veel moed haar prachtige huis aan het Noorderplantsoen ter bewoning aan ons gegeven voor ons verblijf van 4 maanden, wat een heel zegen voor ons is. Lukas is nu leerplichtig en zit op groep 3 van de Nassauschool, 5 minuten fietsen van huis. Hij geniet van vriendjes en het leren lezen en schijven, ook al is het in zijn tweede taal. Emmet gaat twee ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal en ze gaan allebei echt vooruit met hun Nederlands. Danai is net jarig geweest en leert lopen, een paar woordjes zeggen en is zijn wereld aan het ontdekken. Peter geniet boven verwachting van terug zijn in zijn eigen cultuur en het gemak waarmee hij contacten met mensen kan leggen. Voor Kelly is het het eerste keer dat ze echt in Nederland heeft gewoond en meedraait in het dagelijkse leven, dus er is veel te leren. Wij genieten allemaal van het contact met familie en vrienden dat wij in deze periode kunnen hebben. Het is ook echt een voorrecht om onze verhalen en ervaringen van de laatste 4 jaren in Thailand te mogen delen met mensen op grote en kleinere schaal. Onze eigen visie groeit in scherpte en diepte door het herhaald verwoorden van onze ervaringen en ideeën, en ook onze liefde voor de mensen die we daar hebben leren kennen groeit als wij over hun vertellen, en wij worden ons steeds meer bewust van hoe God aan het werk is.

Wij zijn ons ook echt meer bewust geworden van de geestelijke strijd die gepaard gaat met het getuigen van Jezus en Zijn werk. Bijna elke keer voor dat wij een gesprek of afspraak hebben met mensen, zowel informeel of meer officieel, merken wij strijd in de vorm van bijvoorbeeld fysieke klachten, of extra frictie in gezinsrelaties, of verstoorde van communicatie. In Thailand verwachten wij geestelijke strijd en vragen wij om bescherming door gebed, maar wij zijn wel een beetje verrast hoe constant en storend die strijd is gedurende onze leven op verlof. De blinddoek ging af rondom de jaarlijkse OMF-dag eind september waar wij mochten spreken. Ervoor, tijdens en erna hadden wij zo'n andersoortige ervaring, van vrede en steun terwijl we het wel druk hadden. We waren vrij van de moeiten dat wij al verwacht hadden, en plotseling drong het weer dieper tot ons door hoe krachtig gebedsondersteuning is. Eigenlijk voelden we het ook als een berisping dat we zo weinig gebedsondersteuning hebben gezocht in de afgelopen maanden, maar we waren ook bemoedigd te merken hoe tastbaar een verschil gebed maakt. Bid alsjeblieft voor bescherming tegen de listen van de tegenstander terwijl we onze weg van getuigen over Jezus en meewerken in Zijn Koninkrijk vervolgen.

In november zijn wij “zendelingen van de maand” in de Vrije Baptistengemeente in Groningen met een informatiemiddag op 4 november, en we mogen ons werk elke zondag laten zien middels een presentatie op de beamer en een informatietafel voor en na de diensten. Wij willen graag het gebed voor Thailand, onze Thaise vrienden en Gods werk in Thailand stimuleren. Naast deze meer taakgerichte zaken merken wij ook dat er nog meer werk ligt in de sfeer van persoonlijke groei, zowel individueel alsook in ons huwelijk en ons gezinsleven. Graag willen wij ook daaraan tijd kunnen besteden, maar soms is het moeilijk te weten waar de draad op te pikken. Ons bordje is dus vol..! Wij stellen jullie ondersteuning zeer op prijs.

Met veel liefde en Gods zegeningen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet + Danai

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Mei 2012

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

De lente is een goed seizoen om in Vancouver te vertoeven, en het veranderlijke lenteweer weerspiegelt de variatie in onze gevoelens. Het weer is aan het opwarmen, de zon schijnt, de bloemen komen tot bloei. Maar sommige dagen waait er een koude wind en valt er regen. Aan de zonkant: het is fijn om de bekende uitzichten, geuren, geluiden te mogen ervaren en om veel lieve mensen weer te kunnen zien. De jongens genieten van Grandma en Grandpa en het spelen op de vele mooie speelplaatsen in Vancouver. We maken allemaal weer nieuwe vrienden. Aan de schaduwkant: de meeste dagen vragen Lukas of Emmet nog steeds om terug te mogen naar 'ons huis ver weg' en missen ze vrienden, en wij voelen de leegte van wat we hebben achtergelaten -- vooral onze gemeenschap van Thaise vrienden.

We zijn ons vooral bewust van de kwetsbaarheid van vriendschappen en de invloed die we hebben in de levens van mensen. Bid alsjeblieft voor onze Thaise vrienden. Boy, Peter's taalhulp, wordt nou door onze collega Rich geholpen om een discipel van Jezus te zijn. Een paar maanden voor we vertrokken besloot hij om echt een Christen te zijn. We bidden dat het gezaaide zaad blijft opgroeien. Pu, onze buurvrouw and vriendin met wie we veel van ons dagelijks leven hebben gedeeld, studeert nog steeds Engels bij ons team. We hebben al een paar keer 'geskypet' met onze vrienden Wisit & Krathin, uitbaters van een restaurant, die ons in hun wijdere familie hebben opgenomen. De technologie werkt in ons voordeel, omdat we veel beter in contact kunnen blijven met onze gemeenschap dan vroegere generaties. We blijven ook bidden voor de ouders en vriendjes van Lukas en Emmet's school. Bid alsjeblieft voor de gemeenschap rondom The Lighthouse en wat overgebleven is van het team, dat ze gesterkt zullen worden in hun doelen en dat er nieuwe teamleden bij zullen komen, en bid voor onze teamgenote Tomoko, dat ze volledig genezen van kanker terug mag keren naar Thailand. We verheugen ons in hoe God door ons heen werkt, en we zijn dankbaar dat God ook transformerend in ons aan het werk is. Moge Hij dichtbij eenieder zijn die zich op Hem richt!

Met veel liefde en Gods zegeningen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet + Danai

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Februari 2012

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Terwijl de temperatuurstijging het koude seizoen langzaam in het warme seizoen verandert, maken wij onze plannen concreter hoe we onze verlofperiode vorm gaan geven. Met een eerder-dan-verwachte vertrekdatum zijn we druk bezig met het afronden van onze zaken en het inpakken van ons leven en werk hier. Bid voor kracht naar gedachten, hart, lichaam en geest te midden van dit proces van overgang. We verlaten Thailand en komen aan in Vancouver op 30 Maart, vanwaar we een jaar later weer terug naar Thailand zullen vertrekken. We zullen vanaf Augustus tot December in Nederland zijn.

Intussen stoomt ons leven hier met volle kracht vooruit. Peter is hard bezig met zijn taalstudie om nog een laatste module af te ronden voor vertrek. Hij mag het materiaal gebruiken van een tweetal lezingen die hij heeft gegeven –in het Thais– aan een universiteit hier voor het vak Hedendaagse Wereldgebeurtenissen. Bid voor goede concentratie en tijd om hier aandacht aan te geven te midden van andere zaken..!

De laatste maanden zijn Peter en onze collega Richard bezig geweest met mentorschap en discipelschap van een kleine gemeente in Maemoh, een stad aan de andere kant van de bergen, waarvan de voorganger een andere roeping heeft ontvangen en is verhuisd naar een andere provincie. Deze week is gebleken dat en wat spanningen zijn binnen de gemeente hoe ze verder kunnen zonder een voorganger. Bid alsjeblieft voor Peter en Richard nu ze deze gemeente helpen om op eigen benen te staan en ook voor de leden die vinden dat het niet gaat zonder voorganger. Bid voor leiding voor de toekomstige richting voor dit plaatselijke lichaam.

Kelly richt zich vooral op het moeder zijn van drie kleine jongens en hoe ze iedereen het beste kan helpen om geworteld in Jezus te zijn en te blijven, en deze ongewone levensstijl met zijn spanningen van erbij-horen en anders-zijn, en het leven met komen en gaan.

Met veel liefde en Gods zegeningen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet + Danai

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief September 2011

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Het regent af en aan, we hebben een natter dan gewoonlijk regenseizoen, met als resultaat: tientallen kikkervisjes in plastic bekertjes op onze kasten die de jongens in de plassen achter ons huis hebben gevangen, en verkoudheden en griepjes binnen ons team en bij onze Thaise vrienden. Bid voor goede gezondheid, vooral omdat de baby de komende maand geboren zal worden. Momenteel kampen zowel Kelly als Emmet met een verkoudheid. De baby lijkt gezond en actief, maar bij de laatste controle lag hij met z'n hoofd naar boven – we hopen uiteraard dat hij met z'n hoofd naar beneden gaat indalen voor de geboorte.

We zijn dankbaar voor de leuke, vruchtbare en bemoedigende tijd die we met het Nederlandse team van de VBG mochten hebben in Juli. Ze konden tot steun zijn in diverse lopende bedieningen, en daarnaast hebben ze de toegang geopend om op vaste basis Engelse conversatieles te geven op de meest prestigieuze universiteit hier. Bid alsjeblieft dat ons team daar goede contacten kan opbouwen en dat er openingen komen om Jezus met studenten en staf daar te delen.

Ons team gaat door een fase van veranderingen, omdat onze teamleiders een tijdelijke positie op het OMF hoofdkwartier mogen vervullen voor een jaar. Zij hebben de meeste ervaring en de grootste taalvaardigheid, dus bid voor wijsheid terwijl we onze activiteiten aanpassen aan de capaciteiten van de overgebleven teamleden. Bid ook dat diegenen van onze Thaise vrienden die met hun de beste band hebben de relatie met onze gemeenschap blijven aanhouden en dat God verder zal gaan met Zijn werk ongeacht het komen en gaan van zendelingen.

Peter doet nu een taalstudie-module over Boeddhisme vanuit een Christelijk perspectief met Boy. Bid dat God dit gebruikt om hem verder op De Weg te leiden en dat Peter gevoelig zal zijn voor de manier waarop God werkt en daar goed op inspeelt.

Met veel liefde voor jullie, en Gods zegeningen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet + babyjochie

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Juni 2011

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

De avonden zijn koeler nu, slechts 29° in onze woonkamer vanavond, en de rijstvelden zijn poelen van modder die wachten op zaailingen. Terwijl de boeren zich opmaken voor de rijstplant, maken wij ons op voor geestelijk zaaien met een aantal outreach-teams die op bezoek komen. Op dit moment is er een team uit Australië en Zuid-Afrika tot 8 Juli, en op 11 Juli verwelkomen we het team vanuit onze gemeente in Groningen die 2 weken bij ons in Lampang zullen zijn. Er zitten al een aantal activiteiten in de planning: Kinderclubs, programma's op een basisschool en op een universiteit, Engelse les, netwerken in de gemeenschap, en het bemoedigen van een kleine gemeente. Bid alsjeblieft voor deze teams, dat ze zich goed aan de cultuur kunnen aanpassen, en nieuwe ervaringen goed kunnen verwerken, goede relaties mogen opbouwen met allen die ze zullen ontmoeten, en voor goede gelegenheden om het Verhaal van God, Zijn leven en Zijn liefde te mogen delen.

Twee van onze Thaise vrienden zitten in een bepalende fase van hun leven. Gae: vriendin, studente Engelse, lerares Thais en onderdeel van ons Kinderclub-team, is begonnen met een wekelijkse Bijbelstudie volgens de chronologische methode met 2 van onze teamleden. Vorige week zei ze dat ze gelooft dat Jezus haar heeft uitgekozen om deel van onze gemeenschap te zijn, en ze wil dat haar 2 dochters Hem zullen leren kennen. Bid dat de Geest ruimte in haar leven krijgt om te werken zodat ze meer gaat begrijpen en dichter bij Jezus mag leven, en dat ze geestelijk beschermd wordt in haar groei en dat de geplante zaden goede vrucht mogen dragen. Boy: Peter's taalhelper en vriend, gaat nog steeds door een fase van worsteling met ongezonde gewoontes, en hij wil wel graag veranderen, maar hij wil het onder eigen regie doen, en dat lukt niet zo goed... Bid dat hij hulp van anderen wil aanvaarden, maar vooral dat hij Degene mag ontmoeten die zijn leven van binnenuit kan veranderen!

Met veel liefde voor jullie, en Gods zegeningen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet + babyjochie

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief April 2011

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Het hete seizoen is aangebroken en het Thaise Nieuwjaars-waterfestival staat voor de deur, en er wordt erg naar uitgezien door diegenen die dol zijn op met-water-spelen! Het hele land gaat voor meer dan een week op vakantie: sommigen terug naar huis op het platteland, sommigen gaan "water spelen" in de stad, en sommigen houden zich op de achtergrond omdat ze beide opties te gevaarlijk vinden, met al het drinken, verraderlijk stampvolle wegen, en het water spelen wordt ook steeds wilder met ijsklonten en spuiten met tuinslangen. Naast onze activiteiten in de stad zijn we uitgenodigd door onze vrienden Wisit & Krathin om een paar dagen met hun terug naar het dorp waar hij vandaan komt te gaan om mee te maken hoe het daar wordt gevierd. Het wordt ons vierde bezoek aan dit dorp het laatste half jaar. Bid alsjeblieft voor bescherming, lichamelijk en geestelijk, en voor goede gesprekken als we daar zijn.

Ons team is uitgegroeid tot 3 gezinnen en 2 vrouwen, met nog eentje die ons negen maanden lang meehelpt. De afgelopen maanden zijn we meer naar elkaar toegegroeid en veel geleerd over samenwerking. Het lijkt erop dat er een fase aanbreekt waarin we onze benadering, onze passie om van Jezus te getuigen, en hoe wij dat handen en voeten geven als Zijn lichaam onder de loep nemen. Bid voor ons dat Jezus ons steeds dichter naar Zichzelf toebrengt en dat we bovelal Zijn koninkrijk en Zijn gerechtigheid zullen zoeken. Het is verleidelijk om alleen op overleven van dag-tot-dag gericht te zijn, vooral in vermoeidheid en hitte. Bid alstjeblieft voor geestelijke waakzaamheid en bemoediging, vooral in dit seizoen van het Boeddhistische Nieuwjaar wanneer er allerlei rites en activiteiten in de geestelijke gewesten plaatsvinden. In zulke tijden voelen we vaak een geestelijke druk, bid voor veerkracht, geestelijk onderscheid, bereidheid om te getuigen van Jezus, en Zijn overvloedige liefde in onze levens.

Met veel liefde voor jullie, en Gods zegeningen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet + babyjochie

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate Februari 2011

Dit was een heel emotionele week...

Collega-zendelingen van de Vrije Baptistengemeente Groningen die in Kenia werkten zijn gruwelijk getroffen. Ze beroofd, de man is vervolgens doodgeschoten onder de ogen van zijn gezin, en de vrouw zwaar lichamelijk mishandeld. Bid voor Lora, en de kleine Levi en Esra, en voor alle nabestaanden, de hele gemeente is in het hart getroffen. Voor ons is het zo onwerkelijk, Ebel was een gouden broeder -- en is dat nog steeds, we weten dat we hem weer zullen treffen als Jezus terugkomt.

Bid ook graag voor onze Thaise vriend Boy. He kwam met een vriend bij ons op bezoek met de vraag of we voor hem wilden bidden, want hij wilde graag stoppen met drinken (wat hij al meer dan 20 jaar bijna dagelijks doet). Hij bad zelf ook en beleed zijn drankprobleem en vroeg of God hem wilde helpen. Bid dat Jezus hem tegemoet mag komen en dat hij kracht ontvangt om weerstand te bieden aan de verleiding, en dat we wijs zullen zijn hoe we hem dichter naar God toe mogen leiden en kunnen ondersteunen.

Prijs de Heer dat Kelly's ouders veilig zijn! Ze waren in Christchurch, Nieuw Zeeland op de dag van de verwoestende aardbeving daar. Het huis waarin ze zich bevonden is zwaar beschadigd, maar zij en de vrienden bij wie ze logeerden zijn ongedeerd en ze konden de stad veilig verlaten. Bid voor alle mensen daar die persoonlijk zijn getroffen, vrienden of familie hebben verloren, en nu hun stad weer moeten opbouwen.

Na deze gebeurtenissen lijken onze persoonlijke dank- en gebedspunten zo klein... Toch willen we danken voor:

We willen je gebed vragen voor:

Dank je wel voor je bereidheid om met ons op te trekken!

Liefs en zegen van ons allemaal,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet


CanaDutch flagTop of page


Gebedsupdate December 2010

Bedankt dat je ons bij de Heer wil brengen in deze drukke tijd.

Dankpunten:

Gebedspunten:

We wensen je gezegende Kerstdagen! Heel veel liefs,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief September 2010

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

De dagen zijn heet en vochtig en de avonden brengen vaak donkere wolken die met donder, bliksem en koele regenbuien binnen komen rollen. Een aantal dagen geleden was Kelly op haar fiets met de jongens een stukje aan het rijden toen ze --tot groot plezier van Lukas en Emmet-- een race naar huis tegen de regen moest houden; ze kwamen net voor de grote regendruppels thuis aan! We zijn weer terug in Lampang na een aantal weken vakantie in Canada -- hoewel het meer weg had van een wervelwind..! We hebben een goede tijd gehad en veel mensen kunnen zien, met als hoogtepunt de trouwdag van Kelly's beste vriendin Jillian en Paul waar Kelly de eregast was en Lukas de ringen mocht brengen.

Na onze terugkomst waren we blij dat we de vriendschappen hier weer snel konden oppakken. Onze vriend Boy is weer terug in Lampang komen wonen, en tijdens Peter's Thaise les hadden we een interessant gesprek. Hij zei dat hij dankbaar was dat ons team iedereen accepteert en mee laat doen in onze activiteiten zonder dat we mensen dwingen om Christen te worden. Hij vertelde dat de meeste mensen die bij onze activiteiten betrokken zijn hun hart in bepaalde mate voor het Evangelie hebben geopend. Hijzelf vindt God met wie hij een persoonlijke relatie kan hebben en tot wie hij altijd en overal kan bidden heel aantrekkelijk. Hij bidt elke dag tot God, en verwondert zich over gebedensverhoringen -- hij noemt ze wonderen. Bid alsjeblieft voor Boy --en anderen-- dat ze Jezus echt zullen ontmoeten en de realiteit van God in hun levens mogen ervaren, en voor wijsheid voor ons in hoe en wat we delen.

Deze zondag gaan we met onze vrienden Wisit & Krathin naar het huis van zijn ouders -- een avontuur..! Bid dat we een geweldige tijd zullen hebben en voor Gods zegen op deze vriendschap, dat we de liefde van Jezus mogen delen en dat we de juiste woorden vinden als we over geestelijke zaken mogen praten.

Heel veel liefs en Gods zegen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate Juni 2010

We staan op het punt om naar Lopburi te vertrekken voor taalchecks. We hebben het idee dat we vooruitgegaan zijn met de taal, maar je gebeden worden -- zoals altijd-- zeer op prijs gesteld!

Na Lopburi hebben we onze jaarlijkse OMF Thailand veldconferentie gedurende een lang weekend. We hopen geestelijk verfrist te worden en ook om bij te kunnen praten met veel collega's en vrienden.

Gedurende deze dagen is The Lighthouse gesloten, en we willen je gebeden vragen voor onze studenten en vrienden in Lampang, dat ze blijven denken over de dingen die ze horen over de Evangelie-boodschap, en dat ze blijven komen als we volgende week weer verder gaan. We prijzen God voor een duidelijke trend van grotere aantallen studenten!

We worden ook wat explicieter in onze presentaties, bid dat de mensen dat waarderen. Bid vooral voor onze goede vriend Boy, want God is ontegenzeggelijk in zijn leven aan het werk, en we zouden graag een diepere geestelijke toewijding zijn van zijn kant.

Heel erg bedankt voor je aamhoudende interesse en ondersteuning!

Liefs en zegen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Mei 2010

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Na het heetste en droogste hete seizoen in decennia beginnen de regenbuien nu weer te vallen, vaak voortgeblazen door een storm. Wij hebben net 6 weken kunnen genieten van een bliksembezoek van Kelly's moeder wat resulteerde in een gereorganiseerd huis, doorgebeden levens en twee blije jongetjes. Haar energie wist zelfs in de ruim 40 graden hitte indruk te maken! Tijdens deze weken werden we gevraagd voor een fotosessie voor een provinciale toerisme-brochure waarbij we de gouverneur van Lampang mochten ontmoeten. Dit vloeide voort uit de contacten van het lesgeven in Maart in een studiecentrum in de stad!

De familie Cho, onze teamgenoten die net terug zijn van 9 maanden in Australië, zoeken naar een geschikt nieuw huis, bid graag voor hen. We zijn dankbaar voor Gods bescherming van al onze collega's tijdens de recente onlusten in Thailand. Plaatselijk hebben we er niet veel van gemerkt, er is alleen een avondklok ingesteld, en iedereen is er toch wel mee bezig. Bid graag voor een goede uitkomst, herstel en gerechtigheid.

Lukas is begonnen met de basisschool, een nieuwe klas met een ervaren lerares die ook wat Engels spreekt, zodat wat dingen kan uitleggen als Lukas het Thais niet begrijpt. Ze is ook ongebruikelijk direct, waardoor we de uitdagingen van Lukas' aanpassing beter begrijpen. Bid graag dat hij zich nog beter aanpast aan de hele dagen op school, beter leert luisteren, dat hij meer kan deelnemen aan de klasse-activiteiten, en bovenal dat hij meer Thais leert spreken en begrijpen.

Deze week had Peters Engelse klas een record-aantal van 8 mensen, maar het was helaas ook zijn laatste dag met deze klas, omdat de teruggekeerde collega deze klas overneemt. Peter blijft op Woensdag lesgeven aan de enkelingen die dan kunnen komen. Bid dat hij Gods plannen met deze klas ten uitvoer mag brengen, omdat de harten makkelijker open gaan in de kleine groep.

Heel veel liefs en Gods zegen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate April 2010

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord over de langdurige vastgelopen demonstraties in Bangkok. Het is duidelijk geworden dat de verschillen in de zienswijzen van de diverse groepen in de Thaise samenleving heel diep gaan. Wij zijn er in toenemende mate van overtuigd dat er geestelijke redenen en krachten aan deze verschillende zienswijzen ten grondslag liggen. het voornaamste probleem is niet het gebrek aan democratie, maar de zwakheid van de uitvoerende macht binnen het landsbestuur, zodat de wetgevende macht verlamd wordt en leidt tot een gebrek aan autoriteit van de regering. Hierdoor zijn er meer en meer mensen die het heft in eigen handen willen nemen, wat tot explosieve situaties kan leiden.

De Gemeente in Thailand heeft opgeroepen tot gebed dit komende weekend. Bid graag voor helderheid voor alle Thaise mensen, en vooral voor diegenen in posities van autoriteit, en voor besluitvaardigheid. Bid dat gerechtigheid zal zegevieren, en dat er geen grote uitbraken van geweld zullen plaatsvinden, want dat leidt alleen maar tot nog diepere riften. Bid dat de Heilige Geest Gods licht van waarheid en liefde in de harten van alle Thaise mensen mag schijnen, en dat ze zullen worden aangetrokken tot waarachtige vrede.

Bedankt dat je met ons meebidt in deze strategische tijd van gebed voor Thailand!

Liefs en zegen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate Maart 2010

We willen graag je gebed vragen voor de familie die in het dorp vlakbij woont. Dit is de familie waarvan de kleindochter van in de twintig regelmatig op bezoek komt, vooral voor Lukas.

Deze Zondag (morgen) hebben ze een belangrijke traditionele viering gedurende de hele dag die de grootmoeder eens in de 3 jaar organiseert. Verscheidene familieleden hebben ons erover verteld en gevraagd of we ook komen. De dag heeft een belangrijke geestelijke component en betekenis. We vinden het belangrijk om hun uitnodiging aan te nemen, en we willen van de gelegenheid gebruik maken om hun een Bijbel te geven. We zijn ons er ook van bewust dat er een geestelijke strijd rondom deze familie gaande is waar wij ook in betrokken zijn, dus we moeten dicht bij Jezus blijven.

Ons gebed is dat de heiligheid en liefde van Jezus duidelijker geopenbaard mag worden aan de mensen, en dat wij gevuld met Zijn Geest zullen zijn wanneer we daar op bezoek zijn en met mensen praten. Bid alsjeblieft voor geestelijke bescherming, vooral voor Lukas en Emmet. We blijven niet lang, want later in de ochtend gaan we naar een kerkdienst.

Bedankt dat je dit bij de Vader wilt brengen!

Liefs en zegen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Februari 2010

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Een nieuwe aanplant van rijst geeft de velden een heldergroene glans, de dagen warmen op, er waait een droge wind, en we hebben weer wat mijlpalen bereikt. Onze collega's hebben een nieuw huis; het centrum The Lighthouse is op de begane grond, en de familie Bekker woont erboven. De Kids Club is weer begonnen, en we hadden meteen 30 tot 40 kinderen elke week in plaats van 10 tot 15, geweldig, maar ook hard werken. Ook bij de Engelse les voor volwassenen komen wat nieuwe mensen, waaronder onze buurvrouw en wat leraren van Lukas' school! In December hadden we een week lang een team uit Zuid-Afrika van de gemeente van de Bekkers. Ze hebben de Kerstboodschap kunnen uitleggen op een middelbare school en een kleuterschool, een Kerstfeest georganiseerd en een markt-outreach gedaan, en daarnaast nog geholpen met het verven van ons nieuwe centrum. Ze hebben echt het Woord kunnen brengen en ons bemoedigd door hun aanwezigheid. Peter heft een nieuwe taalhelper gevonden: een trouwe student Engels in de ochtend wordt 's middags een leraar Thais! B. is een goede kok, en dat kwam goed uit bij het leren van de Keuken-module, plus meermalen per week een lekkere avondmaaltijd! Peter leet momenteel hoe je Christelijke begrippen communiceert aan Boeddhisten. Bid dat dit ook B. helpt om het Evangelie beter te begrijpen. Van 15 tot 26 Maart verzorgen we Engelse les aan een "zomer"school in de oude stad. Peter gaat 6 lessen geven met Bijbelse inhoud, die Kelly gaat voorbereiden. Bid voor goede ideeën en dat de kinderen naast Engels ook echt meer over Jezus leren. Drie weken geleden mochten we een 2-daagse conferentie bijwonen met OMF-collega's. Het was heerlijk om even in een bekende taal te kunnen aanbidden en onderwijs te krijgen, en ook om met vrienden te kunnen praten en bidden. We zijn ook weer in Lopburi geweest voor taal-checks, en Kelly's niveau Een examen. Nu kunnen we beiden verder op naar niveau Twee!

Heel veel liefs en Gods zegen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate December 2009

In Thailand biedt Kerst de beste gelegenheid om over Jezus te vertellen. Het enige Christelijke feest dat de mensen hier kennen is Kerstmis, en bijna alle kerken hier proberen in te spelen op de nieuwsgierigheid van de mensen door het organiseren van outreaches. Bid alsjeblieft voor geestelijke bescherming voor en zalving op Christenen zodat het Goede Nieuws over Jezus duidelijk kan worden gecommuniceerd, en ook voor ontvankelijke harten en hoofden.

Ons team in Lampang wordt door een korte-termijn team van een kerk in Zuid-Afrika voor een week op versterkt, van de 13e tot de 20e. Bid alsjeblieft voor hun aanpassing hier en voor alle outreach-activiteiten die gepland zijn:

Bid voor fijngevoeligheid, een duidelijke uitleg van het Evangelie, en ontvankelijke luisteraars. Voor onze Kerstfeest-outreach, waar de mensen hopelijk naar ons toe komen, bid dat we goed gebruik maken van gelegenheden om mensen uit te nodigen, en dat ze ook durven te komen, en dat als ze komen ze aangeraakt worden door de Kerstboodschap, en dat we ook een leuke en fijne tijd van samenzijn mogen hebben.

Bid ook voor de verhuizing van ons centrum aan het eind van de maand, naar een nieuwe locatie in het stadscentrum -- prijs God dat we een nieuw gebouw hiervoor hebben gevonden!

Bid vooral voor onze collega's, de familie Bekker, die uit hun huis en buurt verhuizen om hun intrek te nemen in de woning die deel uitmaakt van ons nieuwe centrum (dat nog steeds de Vuurtoren --the Lighthouse-- zal heten).

Bid ook graag voor onze vrienden, studenten en contacten die ons kennen via de oude locatie van the Lighthouse, dat we geen contacten verliezen door de verhuizing.

Heel erg bedankt voor je gebed!

We wensen je een gezegende Kerst,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief November 2009

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Met de sikkel maaien de landarbeiders de laatste rijstschoven die ter plekke gedorst worden, en de winter heeft zijn intrede gedaan: droog en winderig weer dat 's nachts de kou in huis brengt. Kacheltjes zijn er niet, dus we hebben dekens en pyjama's, en midden in de nacht krijgen we vaak bezoek van koude jongetjes die onder pappa en mama's dekbed komen opwarmen..!

We zijn nu gewend aan onze nieuwe woonplaats, en beginnen met integreren, soms bemoedigend, soms ontmoedigend. Afgelopen maandag gingen we naar onze eerste Thaise Christelijke begrafenis van de schoonvader van Peter's taalhelper. Hij was een Christen met veel aanzien in de gemeenschap en zijn negen achterblijvende kinderen staan allemaal in de bediening. We werden herinnerd aan de grootheid van Gods Koninkrijk en het belang van investeren in mensen. We kwamen erachter dat we al een aantal mensen kenden die we konden groeten en met wie we konden praten, zodat we ons thuis voelden.

Lukas gaat maandag ook meer integreren, want hij begint met school, een school-voorbereidingsklas, waar hij vooreerst 3 ochtenden in de week heen zal gaan (zijn klasgenootjes gaan 5 volle dagen, maar 's middags slapen ze alleen maar). Hij begrijpt nog bijna geen Thais en is nog nooit naar school gegaan, dus het zal erg wennen zijn. Bid alsjeblieft dat hij het naar zijn zin heeft en vrienden maakt, en dat hij zich goed kan aanpassen en de taal oppikt.

Een andere grote verandering voor ons team is dat het gebouw van ons centrum verkocht is, en wij er tegen het eind van dit jaar uit moeten. We staan open voor de veranderingen die God hierdoor wil brengen, al is het jammer van de mooie locatie en de investeringen om het op te zetten. Bid dat we heel snel een het juiste gebouw vinden als basis van ons werk -- het navigeren van vastgoed is ook een culturele uitdaging..!

Heel veel liefs en Gods zegen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet

Bid met ons:

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Oktober 2009

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Gewoonlijk vieren we in dit seizoen onze dankbaarheid voor de oogst, beginnen de blaadjes aan de bomen mooi te kleuren, en we voelen dat de winter er aankomt. In Canada wordt dit weekend "Thanksgiving" gevierd, met kalkoen en pompoenen. Al deze symbolen ontbreken hier in Thailand, en dat bepaalt ons bij de kern, alles waarvoor we dankbaar mogen zijn, en we willen Gods goede gaven bejubelen! Hier wordt het weer ook iets koeler, het regenseizoen loopt op zijn einde, ook al kan het nog echt heet worden op een zonnige dag. We zijn benieuwd hoe koud het wordt in December! We zijn dankbaar voor ons huis in Lampang, dat echt als thuis voelt, en zo mooi gelegen is tussen de rijstvelden en beboste heuvelruggen. We hebben collega's die ons steunen met hulp en vrijgevigheid terwijl wij onze weg vinden door allerlei situaties en instanties. We hebben kunnen genieten van twee weken vakantie aan zee, en we hadden een speciale tijd met Kelly's ouders, en onze jongens genoten van de aandacht. Lukas en Emmet zijn gezonde blije en actieve jongens die vol leven zijn en onze persoonlijke groei stimuleren. We zijn nu allebei weer middenin ons taalstudieprogramma, genieten ervan, en we zijn blij verrast hoe goed het gaat nadat we er een periode uit zijn geweest. Peter geniet van de Engelse les die hij geeft op het centrum in de binnenstad van Lampang en het opbouwen van vriendschappen met de studenten. De buren in het dorpje verderop komen zo om de dag langs, en ook met hun ontwikkelt de vriendschap zich. En waar we heel dankbaar voor zijn is dat we zoveel vrienden over de hele wereld hebben die voor ons bidden en met ons meeleven! En al deze dankpunten zijn nog maar het begin! God is goed!!

Heel veel liefs,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet

Prijs met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Juni 2009

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

We zijn in het laatste stadium van onze tijd in Lopburi. Over een maand laden we al onze bezittingen in onze auto en rijden we naar Lampang. Maar deze laatste 5 weken zullen vol genoeg zijn. Komend weekend hebben we de jaarlijkse conferentie voor alle OMF-zendelingen onder de Buddhisten in Thailand, en dan kunnen we genieten van gemeenschap met collega's in het hele land; Bijbels onderwijs en bemoediging in het Engels; aanbidding die we volledig kunnen begrijpen -- we zien er naar uit! Peter is gevraagd om tijdens 2 bijeenkomsten de aanbidding te leiden. Verder is de week van 7-11 Juli een mijlpaal in onze taalstudie: Peter sluit zijn negende (laatste) module af met een check en moet vervolgens zijn mondeling en schriftelijk examen voor het eerste jaar doen, en Kelly heeft haar eerste check sinds Emmet's geboorte, haar zevende module. Daarna ronden we wat culturele opdrachten af, gaan we naar Bangkok om wat zaken af te handelen, en gaan we beginnen met dingen aan te schaffen om in een leeg huis te kunnen gaan wonen. (Ons huis hier was volledig gemeubileerd en had keukengerei en linnengoed.) Verder hopen we nog een maaltijd te hebben met buren en nemen we afscheid van de plaatselijke gemeenschap. Op 27 Juli zullen we de 6 uur durende reis naar Lampang maken. Onze teamleider daar heeft een geschikt huis gevonden, maar de verhuur is op dit moment nog niet helemaal rond.

Zoals je misschien al begrijpt weegt het afscheid zwaar; juist nu onze contacten zo zijn ontwikkeld dat we echt een band voelen met de mensen hier (zowel Thaise mensen als collega's) moeten we weer ontwortelen en opnieuw beginnen. Bid voor emotionele veerkracht om de komende veranderingen (die volgen op al heel veel eerdere veranderingen) goed op te kunnen vangen.

Heel veel liefs,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet

Prijs met ons:

Bid met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate Mei 2009

We vragen graag je gebed voor de volgende zaken die op ons drukken:

Bedankt dat jullie om ons heen staan!

Liefs en Gods zegen,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief April 2009

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Het lijkt erop dat we ons sneller aanpassen aan met z'n vieren zijn dan toen we er aan moesten wennen om met z'n drieën te zijn, maar de afgelopen maanden is er heel wat verandering geweest in de patronen van ons dagelijkse leven: slaapgewoontes, Lukas' routines, ouder-zijn en het verdelen van je aandacht, studeren, enzovoort. Lukas is lief voor Emmet, maar eist soms wel extra aandacht op door zijn gedrag. Peter heeft de taalstudie weer volledig opgepakt na 2 weken vaderschapsverlof en is net geslaagd voor 'Christelijke communicatie'. Zijn volgende module zal buiten de taalschool met een ongetrainde taalhelper moeten afronden ter voorbereiding op de toekomst, wanneer we de taal verder buiten de school moeten leren na onze verhuizing naar Lampang. Kelly heeft de afgelopen maand kunnen oefenen met een Thaise collega-zendeling (getrouwd met een Australiër) en zal komende week weer part-time binnen de taalschool verder studeren -- Emmet gaat dan mee.

De tijd van afscheid nemen van de collega-taalstudenten met wie we vorig jaar van start zijn gegaan is begonnen. Mensen met wie je veel hebt meegemaakt en die goede vrienden zijn geworden gaan allemaal in andere delen van het land aan de slag. Misschien nog wel het moeilijkste voor Lukas, want zijn 2 allerbeste vrienden verhuizen eind deze maand. Hij houdt zoveel van ze dat hij elke dag voor ze bidt en elk moment van de dag wel met ze wil spelen, maakt niet uit of hij net de hele ochtend met ze heeft doorgebracht, of dat het een vrije dag is, ze zijn als broers voor hem. Bid voor hem als hij zich gaat realiseren dat deze tijd ten einde komt en hij deze grote verandering in zijn sociale omgeving moet verwerken, en bid ook voor ons dat we hem hier goed in kunnen steunen.

Heel veel liefs,
Peter & Kelly + Lukas + Emmet

Prijs met ons:

Bid met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Februari 2009

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

De afgelopen maanden voor onze komst naar Bangkok om de baby af te wachten waren druk voor ons. Zowel Peter als Kelly hebben hun taalmodule succesvol kunnen afsluiten, met voor beiden de positiefste feedback tot nog toe! We hebben nu 6 van de vereiste 9 voor ons eerste jaar afgerond. We beginnen iets zelfverzekerder te worden in gesprekjes met mensen hier, en we hebben we hebben regelmatig kunnen oefenen. Een aantal weken geleden werden we samen met een collega-student door een Thaise familie in hun huis uitgenodigd voor het avondeten. In de avonduren maken en verkopen zij roti, een soort opgevouwen pannenkoekje met suiker en gecondenseerde melk, op de hoek in de buurt van onze taalschool, en ze wilden ons wel leren hoe je dat maakt. En Kelly heeft goed contact met een naaister bij ons in de buurt die een aantal dingen ter voorbereiding op de baby heeft gemaakt. Ze is een alleenstaande vrouw die al 30 jaar haar vak uitoefent en altijd heel vriendelijk is. Zij, en ook de familie, hebben in het verleden al positieve contacten met voormalige taalstudenten gehad. Bid dat God dieper in hun leven mag werken en voor wijsheid voor ons hoe we in de korte tijd die we nog hebben in Lopburi deze relaties kunnen uitbouwen.

Wat ander persoonlijk nieuws is dat Peter's Oma op 1 Februari is overleden, ze is 97 geworden. We zijn blij dat ze nu bij haar Heer is, maar we kunnen haar nooit meer opzoeken met ons gezin... We zijn dankbaar dat Gods genade ons terzijde heeft gestaan in het verwerken van het overlijden van onze lievelingsoma's deze afgelopen maanden, ook al konden we niet bij hun uitvaarten zijn.

Heel erg bedankt voor je steun voor ons in gebed en anderzijds!

Veel liefs,
Peter & Kelly + Lukas + baby Tuck

Prijs met ons:

Bid met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate Januari 2009

De tijd vliegt nog steeds! Januari is alweer bijna voorbij en over twee werken 'verhuizen' we naar Bangkok om de geboorte van de baby af te wachten, verwacht rond 4 Maart. We hebben een redelijk urgent gebedspunt: de baby ligt nog niet goed voor een natuurlijke bevalling, hij ligt dwars (of scheef). Bid alstjeblieft dat hij met zijn hoofd naar beneden gaat liggen, en de juiste positie. We zouden heel graag een keizersnede vermijden..!

Onze taalstudie ligt op schema, onze laatste check voor we naar Bangkok gaan is op 5 Februari voor ons allebei. Bid voor concentratie en helderheid, vooral voor Kelly die de combinatie van steeds warmer weer en de voortschreidende zwangerschap een belasting vindt voor haar taalstudie.

Verder hebben we van 5-9 Februari een retraite van onze taalschool (die jaarlijks plaats vindt), en wij leiden de ochtendaanbiddingsdienst op zaterdag en zondag. Bid voor inspiratie en zalving, en dat we de tijd vinden om het goed voor te bereiden.

Lukas leert zindelijk te worden -- niet iets dat we zelf nu hadden ingepland (de leidster van zijn Creche vond dat het tijd was voor een aantal jongetjes van 2 jaar) en het leek ons maar het beste om ook thuis consistent te zijn. Het gaat niet slecht, maar het gaat ook niet altijd goed, en het legt nog wat extra druk op ons leven. Bid voor Lukas dat hij leert hoe alles in zijn werk gaat en dat hij de zaken duidelijk kan aangeven, en voor wijsheid en geduld voor ons.

In 2006 is OMF begonnen met bidden voor 900 nieuwe werkers in de volgende 5 jaren. Bid dat degenen die God roept stappen in geloof zullen nemen, zelfs als de huidige economische situatie of andere hindernissen hen tegen lijken te houden. Er is zoveel dat elke willekeurige toegewijde Christen kan doen hier in Azië! Dit weekend (eind Januari) is MissionsFest in Vancouver, en OMF zal er ook staan met een stand. Bid voor goede contacten met geïnteresseerden voor korte of lange termijn uitzending.

Heel erg bedankt voor jullie trouwe gebedssteun!

Veel zegen,
Peter & Kelly + Lukas + baby Tuck


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief December 2008

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

De drukke maand December is gearriveerd! In Thailand biedt Kerst de beste gelegenheden om het evangelie te vertellen en over Jezus te praten, want dit is het enige Christelijke feest waarvan de meeste mensen wel eens gehoord hebben. Gemeentes hebben altijd outreaches deze maand. Teams van het Taal- en Oriëntatie Trainingscentrum (dat zijn wij!) zijn uitgenodigd om in veel scholen een presentatie te geven, dus daar hebben we het druk mee naast de normale taalstudie en gemeente-activiteiten. Onze gemeente hier zingt kerstliederen op verschillende plaatsen (naast andere acties), en wij gaan meedoen!

December is misschien wel de moeilijkste maand om niet thuis bij familie te zijn, maar nu nog meer omdat Kelly's oma overleden is op 4 December. Ze is 96 geworden, en we zijn blij dat ze nu bij de Heer is en een beter leven heeft nu -- maar we missen haar evengoed.

We zitten in een periode van geestelijke groei, en God lijkt Zijn woord in ons te gieten. Het is stimulerend om de wereldwijde huisgemeente-beweging te bestuderen en na te denken over de mogelijkheden voor de urgente verbreiding van het evangelie in Thailand. Deze advent komen we dagelijks als gezin samen rond een 'Isaï-boom' waar we de hele heilsgeschiedenis navertellen. Lukas ziet hier elke dag erg naar uit!

Onze beide veldreizen zijn goed verlopen, en we zijn alles wat we gezien en geleerd hebben aan het verwerken. We konden onze collega's beter leren kennen en het daadwerkelijke werk zien. We hebben een duidelijk idee over Gods leiding, maar we moeten nog een gesprek hebben met de landelijke directeur voor de uiteindelijke beslissing. Bid voor unanieme overeenstemming met Gods wil voor onze bestemming.

Veel Advent-, Kerst- en Nieuwjaarszegeningen!

Veel liefs,
Peter & Kelly + Lukas + baby Tuck

Prijs met ons:

Bid met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate November 2008

Even een korte mail vlak voor ons vertrek naar Zuid-Thailand. We vertrekken morgen, en komen de 25e weer terug. Bid voor bescherming, voor een goede gezondheid, en goede contacten onderweg. Kelly vraagt speciaal gebed voor de baby omdat zij Rhesus-negatief is, en de baby zou positief kunnen zijn (net zoals zijn pappa).

We worden ontvangen door de regionale leiders Jeff & Belinda Callow, een Australisch gezin met 3 jongens van basisschool-leeftijd. De bedoeling is dat we het team beter leren kennen, en tevens de regio, die weer heel uniek is (zo'n 15 uur met de trein vanuit Bangkok). Uiteindelijk valt dan in Januari de beslissing of we naar Lampang in het Noorden of Paak Phanang in het Zuiden gaan in Juli 2009.

Het leven in Lopburi en de taalstudie gaan goed. Wel hebben we steeds meer een gevoel dat we teveel dingen doen en te weinig tot rust komen. De maandag is onze rustdag, maar het is verleidelijk om onze achterstand met email te proberen in te lopen... Bid voor goede prioriteiten en de vrede van God!

Veel liefs van ons allen en Gods zegen,
Peter & Kelly + Lukas + baby Tuck


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Oktober 2008

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Bedankt voor je ondersteuning! We beseffen eens te meer hoe belangrijk jullie rol is, niet alleen om ons hier te laten komen en blijven, maar ook in het bidden voor vrucht. Gisteren bekeken we de nieuwe OMF docu-film over het leven van James Fraser, getiteld Breakthrough (Doorbraak - verkrijgbaar bij OMF). Hij was een OMF zendeling onder het Lisu-volk die grote doorbraken begon te zien toen mensen in Engeland begonnen te bidden voor de Lisu in de overtuiging van hun door God gegeven autoriteit om mee te strijden voor hun zielen. James Fraser begon regelmatig gebedsbrieven uit China te sturen om de bidders te inspireren en informeren. Gedrongen door liefde begonnen steeds meer mensen samen te bidden. Peter was enorm geïnspireerd door James Fraser toen hij Nederland verliet om de zendingsopleiding te gaan doen. Wij hopen en bidden dat op termijn wij ook jouw gebeden effectiever kunnen inspireren en informeren!

Kelly geeft regelmatig Engelse les aan een Thaise vrouw - bid voor Noet, dat ze een verlangen krijgt om Jezus te kennen. We worden geïnspireerd door het brede spectrum van mogelijkheden om te dienen die we zien in de levens van ervaren zendelingen. Wat ons betreft, wij moeten nu vooral heel goed Thais leren zodat we relaties kunnen opbouwen en op een dieper niveau kunnen communiceren. We hebben nu de beginselen van lezen & schrijven geleerd, waar we heel bij mee zijn, maar er is nog enorm veel te leren. Bid dat we veel van onze energie in het leren van de taal mogen steken, en ook dat we relaties krijgen zodat we kunnen oefenen. We zijn bemoedigd dat we sommige mensen in de kerk beter leren kennen.

Tot slot, Kelly voelt zich veel beter in het tweede trimester van haar zwangerschap, en baby Tuck is flink aan het dansen in haar buik!

Liefs en zegen, Peter & Kelly + Lukas + baby Tuck

Prijs met ons:

Bid met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Augustus 2008

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

Terwijl we dit schrijven, genieten we van de laatste dagen van onze rust & retraite in Zuid-Thailand. We logeren in het OMF centrum hier aan het strand bij het smalste gedeelte van Thailand. We danken God voor Zijn goedheid dat Hij ons deze tijd heeft gegeven om de veranderingen in ons leven te verwerken, te ontspannen en te evalueren. We hebben verfriste ideeën hoe we Gods boodschap kunnen overbrengen, en ook een nieuw perspectief op het leven als gezin en hoe we een actieve en eigenzinnige peuter het beste kunnen opvoeden. En als klap op de vuurpijl verwachten we gezinsuitbreiding begin Maart!! Voor Kelly betekende dit bij tijden afkeer van bepaalde geuren en smaken, maar daar lijkt inmiddels verbetering in te komen nu we het eind van het eerste trimester naderen. Voor wat betreft Peters darmen, die geven helemaal geen last meer, waarvoor we God prijzen!

De taalstudie gaat heel goed, we genieten er allebei van, en we zijn er in geslaagd om de eerste 2 modules af te ronden voor onze retraite; Kelly is in het bijzonder snel door het materiaal heengegaan. We voelen ons gezegend dat we kunnen genieten van het leven in Lopburi, Lukas is dol op de crèche en het spelen met andere kinderen, en de tijd die ons dat geeft om geconcentreerd te kunnen studeren waarderen we zeer. De gemeenschap met de medestudenten en staf is ook een kostbare zegen. We zijn ook echt bij onze Thaise kerk betrokken geraakt, Peter heeft een workshop geleid over harmonisch zingen met het aanbiddingsteam, en Kelly gaat elke maand lesgeven in de zondagsschool (in het Engels, maar voor het eerst in haar leven!) voor 1-4 jarigen. We hebben een toenemend verlangen om goed Thai te kunnen spreken, zodat we relaties kunnen opbouwen.

We waarderen je gebedssteun enorm, en hopen dat het je goed gaat.

Liefs en zegen, Peter & Kelly + Lukas

Prijs met ons:

Bid met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Mei 2008

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

We hebben fantastische uitzenddiensten gehad, zowel in Nederland als in Vancouver, en we zijn heel bemoedigd door alle mensen die afscheid van ons kwamen nemen. We zijn er ook in geslaagd bijna alle dingen te doen die we hoopten te kunnen doen voor ons vertrek naar Azië, en dat God heeft voorzien in visa en zegeningen tijdens het reizen. Het enige onverwachte was, dat we onze verbinding in Hong Kong niet konden halen. Maar het leuke was weer, dat we daardoor wat meer van deze Chinese stad hebben kunnen zien omdat we er de nacht moesten doorbrengen. En, daardoor ontmoetten we ook een mede-kandidate op weg naar de Oriëntatie-cursus!

Het is een zegen om hier te zijn en veel gelijkgestemde mensen te ontmoeten, sommigen met decennia-lange ervaring en met een geweldige zalving voor hun werk. De lezingen, interviews, huisbezoeken en algemene geestelijke gemeenschap zijn allemaal heel rijk, en het is goed om de OMF ethos in de dagelijkse praktijk te zien. Aan het begin van iedere werkdag verzamelt het hele internationale hoofdkwartier zich om de dag te beginnen met systematisch gebed voor al het werk.

Dit is duidelijk een overgangstijd voor ons, en ons harde werken om alles voor elkaar te krijgen voor ons vertrek heeft zijn fysieke en emotionele tol op ons getrokken. We realiseren ons ook dat de maanden die voor ons liggen met de volle focus op taalstudie door de meeste mensen als heel zwaar wordt ervaren. Maar het is ook heel spannend om te weten dat we in Juni al in onze nieuwe woning zullen zijn!

We zijn heel erg dankbaar voor je ondersteuning, en we vertrouwen erop dat de Heer jullie bewaart.

Liefs en zegen, Peter & Kelly + Lukas

Prijs met ons:

Bid met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate April 2008

Onze tijd in Zweden en Nederland is (tot nu toe) rijk en vol en gevarieerd geweest. We zitten nu in onze laatste week in Nederland. Ons programma voor deze week is erg vol met ontmoetingen en afspraken. We zien er naar uit om iedereen te zien, maar merken wel dat het ook altijd de nodige energie kost.

We zijn dankbaar voor:

Bid graag voor:

Bedankt voor je steun!

Liefs en Gods zegen, Peter & Kelly + Lukas


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsbrief Maart 2008

Klik hier om de brief te lezen (PDF)

De tijd is daar! Het licht staat op groen om te gaan! Ons appartement staat leeg, onze tassen zijn gepakt, onze reis is geboekt... en we vliegen op Maandag!

Zo'n twee weken geleden ontvingen we het nieuws dat we medisch zijn goedgekeurd, en enkele dagen later dat ook financieel gezien er geen beletselen waren om te gaan. Onze plaats in de Oriëntatiecursus van OMF International in Singapore was geboekt voor Mei. Hierop hebben we zolang gewacht! We waren dankbaar dat God de deur wijd opengooide; zelfs onze visumaanvraag was vlak daarna goedgekeurd. De moeilijkheid was dat we nog maar twee weken hadden voor ons vertrek naar Europa..! Na een bezoek aan Peter's vader in Zweden zijn we tot 22 April in Nederland, om van iedereen afscheid te nemen en te worden uitgezonden door de Vrije Baptistengemeente in Groningen. Op 22 April vliegen we naar Vancouver, en daar gaan we dan rap inpakken voor Thailand; we moeten al onze spullen op onze vlucht meenemen. We vertrekken dan op 4 Mei naar Azië vanuit Vancouver.

Zo zijn we dus plotseling van een schijnbaar eindeloze rivier van wachten plotseling in een waterval beland! In die twee weken moesten we onze vlucht boeken, alles plannen, inpakken, verhuizen, en spullen opslaan, rekening houdend met de verschillende plaatsen waar we zullen zijn: Zweden, Nederland, Singapore, en Thailand. En daarnaast was onze hoofdprioriteit afscheid nemen en alle contacten goed afronden. Het leek aanvankelijk onmogelijk, maar we zijn ervoor gegaan; helaas werden Kelly en Lukas ook nog zwaar verkouden..! Maar God heeft ons de energie en de steun van mensen om ons heen gegeven. Alles is heel snel gegaan, en toen beseften we dat we er voor moeten zorgen dat iedereen goed op de hoogte blijft, vandaar deze gebedsbrief nu te elfder ure.

Uitnodiging voor onze uitzending en ons ‘uitzendfeest’ We worden in de 2e dienst van de VBG in Groningen (Snelliusstraat 89) uitgezonden op 20 April 2008, en daarna hebben we in J's Base onderin het gebouw een gelegenheid om afscheid te nemen onder het genot van een hapje en drankje. Dit begint om 13:30 uur, en eindigt om 16:00 uur, voor de 3e dienst weer begint om 16:30 uur. Via email zullen we hierover nog meer informatie sturen, maar boek deze tijd alvast in je agenda!

Veel liefs en zegen, Peter & Kelly + Lukas


Prijs met ons:

Bid met ons:


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate Februari 2008

We hebben net goed nieuws ontvangen! We zijn medisch helemaal goedgekeurd, en het financiële groene licht is slechts een technisch detail. Dus we kunnen concreet aan de slag met het plan om in Singapore te beginnen in Mei, en dan arriveren we in Thailand begin Juni. We zijn onze tickets voor ons bezoek aan Europa nu aan het boeken.

We moeten een aantal belangrijke beslissingen maken hoe we onze tijd het beste kunnen gebruiken, en we willen je vragen met ons mee te bidden. We moeten ons huis helemaal leeghebben, èn onze koffers gepakt hebben de komende twee weken. Na Nederland hebben we dan nog bijna twee weken de tijd om alles te regelen voor ons uiteindelijke vertrek naar Azië.

Prijs de Heer met ons voor Zijn getrouwe voorzienigheid in het openen van deze deur voor ons, en bid alsjeblieft dat we in staat zullen zijn om op Hem te vertrouwen van dag tot dag en elk moment in de zware taak van voorbereiden op ons vertrek en alles goed af te ronden hier in zo'n korte tijd. We zien er naar uit om Zijn machtige hand aan het werk te zien en gunstbewijzen van kracht en heerlijkheid te ervaren, want "wij zijn slechts een aarden pot voor deze schat; het moet duidelijk zijn dat onze overweldigende kracht niet van onszelf komt, maar van God." (2 Korinthiërs 4:7)

Veel zegen, Peter & Kelly + Lukas


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsupdate Januari 2008

Een gezegend 2008! Het is bijna zeker dat wij in Maart Vancouver verlaten, maar het wachten is nog op het officiële "Ga!".

We zijn dankbaar voor het Kerstkamp met de internationale studenten: de sfeer was heel goed, iedereen was zeer geïnteresseerd in de gesprekken rond de Bijbelverhalen, en er zijn geen ongelukken gebeurd tijdens de activiteiten! Prijs de Heer voor Zijn goede gaven en bid dat wat Hij in de harten van de mensen begonnen is verder zal groeien.

Wij hebben de laatste weken wat te kampen gehad met ziektes: Lukas werd ziek vlak voor Kerst, zodat Lukas en Kelly niet naar het Kerstkamp konden gaan dat Peter moest leiden, en tussen Oud en Nieuw werd Lukas weer ziek met een maag-darmvirus, dat hij vervolgens ook aan ons doorgaf... Daardoor is Kelly achterop geraakt met het vele bureau-werk en administratie dat nu snel gedaan moet worden. Bid voor goede motivatie en organisatie voor de administratieve taken die moeten gedaan worden, ook al zijn wij druk met het afronden van onze taken en leven hier.

Het lijkt erop dat nu ons vertrek dichterbij komt, de strijd tegen ons erger wordt. Bid voor bescherming en gezondheid voor de hele familie om ons heen. Kelly's moeder had ook een auto-ongeluk na Oud en Nieuw; door Gods genade liep het redelijk goed af, maar bid voor volledige herstel van haar kneuzingen.

Wat betreft ons vertrek, wij wachten nog op het uiteindelijke medische groene licht vanuit Singapore. Bid dat het laatste medische rapport snel geschreven wordt.

Wat betreft onze financiën, prijs de Here hoe Hij voorziet in onze opstartkosten en de groeiende reguliere ondersteuning. Het ziet er goed uit maar bid voor het uiteindelijke financiële groene licht, en dat de laatste procenten regulier steun in orde te komen.

We hopen en bidden ook dat wij in onze huidige woning kunnen blijven tot ons vertrek..!

Bid voor vrede en een gevoel van veiligheid voor Lukas te midden van al de drukte en veranderingen, en bid dat hij beter leert doorslapen 's nachts en minder vaak wakker wordt. En in de tussentijd, bid voor Kelly dat ze genoeg energie overdag mag hebben na gebroken nachten.

Bedankt voor jullie steun!

Gods zegen, Peter & Kelly + Lukas


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail Juli 2007

We zijn blij dat we een aantal dankpunten kunnen delen in deze update.

We hebben een geweldige tijd van contact met onze familie en ondersteuners in Nederland gehad. We hebben tijd door kunnen brengen met al Peter's ouders, broers en zussen en ook met zijn oma. We konden zelfs deel uitmaken van een jaarlijks weekend met Peter's moeder en al haar kinderen en kleinkinderen -- meestal zijn we in het buitenland. Wat betreft de ondersteuning, we hebben onze thuisgemeente bezocht, en ook de dochtergemeente in Veendam die aangaf interesse te hebben om een band met ons aan te gaan. We hebben Lukas kunnen opdragen in de gemeente, we hebben de twee gemeentekringen bezocht die ons 'geadopteerd' hebben in gebed en het onderhouden van contact, en we konden drie gebedsgroepen bezoeken (waarvan een ons speciaal geadopteerd heeft vanwege hun connectie met ons thuisfront). We hebben bijzonder genoten van de gemeenschap tijdens al deze ontmoetingen, en we waren blij dat we deel konden hebben aan de bijbelstudies en het gebed, en zo onze relaties konden uitdiepen. We hebben ook een aantal supporters persoonlijk kunnen bezoeken -- ook een aantal nieuwe! We voelden ons zo gezegend dat we deze tijd met mensen in Nederland konden doorbrengen, en wij prijzen God voor de kwaliteit van de relaties, zelfs als we elkaar hooguit een keer per jaar kunnen zien! Lukas was een ster met reizen, en kan aan zijn reis-CV toevoegen: lange-afstandsvluchten, treinen, bussen, tram, veerboten en fietsen (voor- en achterzitje!). Kelly redde zich goed --beter dan ooit-- met haar Nederlands, en sprak Nederlands 95% van de tijd. We hebben veel om dankbaar voor te zijn.

We zijn ook dankbaar dat we op ons huidige adres mogen blijven, behalve dat we eind september naar het appartement naast ons moeten verhuizen. Maar het was een last van onze schouders dat we niet op jacht hoeven naar nieuwe woonruimte op de dure vrije markt in Vancouver.

We zijn ook zeer bemoedigd door het herstel van Kelly's gezondheid en energie. Het is fantastisch dat het zoveel beter met haar gaat, en dit geeft goede hoop dat haar gezondheid op redelijke termijn 'beter dan ooit' zal worden!

We zijn ook dankbaar voor Peter's bediening onder de internationale studenten. Hij geniet erg van dit werk en vind het heerlijk om contacten te kunnen opbouwen met studenten en teamleden. Aanvankelijk vroeg hij zich af hoe de generatiekloof zou uitwerken -- een tot twee decennia leeftijdsverschil..! Maar dit blijkt juist in zijn voordeel te werken, een aantal jonge mannen hebben hem al benaderd om levensvragen en -beslissingen met hem te bespreken. Hij is in een positie om mensen die al geloven te bemoedigen en te versterken -- bijvoorbeeld een student wiens geloof niet veel meer inhield, kreeg een hernieuwde interesse in en toewijding aan een leven met God. Maar ook studenten met een ander of zonder geloof komen naar een wekelijkse bijbelstudie om het evangelie te onderzoeken en erover te praten.

Geef met ons God lofprijs voor al deze dingen, en blijf bidden voor:

Heel erg bedankt voor jullie gebed met en voor ons!

Veel zegen, Peter & Kelly + Lukas


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail Mei 2007

Hier zijn wat gebedspunten bij onze nieuwsmail.

In de komende week:

In de komende weken in Nederland:

In het algemeen:

Heel erg bedankt dat je met ons mee wilt bidden!

God's zegen, Peter & Kelly + Lukas Passchier


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail April 2007

Onze excuses dat deze gebedsmail zolang op zich liet wachten. We probeerden een helder beeld te krijgen van de situatie waarin we ruim een maand geleden in terecht kwamen. We zijn nog steeds aan het leren om onze tocht te delen terwijl deze zich ontvouwt, met de kwetsbaarheid die dat met zich meebrengt.

We gaan pas in 2008 naar Thailand. Er was wat zorg ontstaan over Kelly's gezondheid, en OMF wil graag zeker zijn dat ze weer volledig gezond en op krachten is na wat post-natale complicaties. We willen benadrukken dat we nog steeds volledig zijn toegewijd aan en enthousiast over onze zendingsplannen voor Thailand, en OMF staat daarin volledig achter ons!

We willen je gebed vragen voor deze zaken:

We hebben het idee dat we zeer gevormd zijn door onze worstelingen van de afgelopen weken, en op dit moment gaat alles heel goed met ons.

Gezegende Paasdagen - de Heer is waarlijk opgestaan!

Veel liefs, Peter & Kelly + Lukas


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail Januari 2007

Groeten in de naam van onze liefhebbende Here Jezus! We hebben je gebed erg nodig. Een aantal spannende zaken liggen in het verschiet:

- Deze vrijdagavond hebben we een bijeenkomst met oude vrienden, waar we delen over onze zendingsvisie voor Thailand, en zij voor ons bidden.

- Deze zaterdag is de OMF Dag van Gebed, en Peter verzorgt de overdenking voor de getrouwen & zendingsveteranen..!

- De Alpha-cursus in Granville Chapel is net weer begonnen op dinsdagavonden, en we vergezellen een paar vrienden (die zelf ook weer vrienden hebben meegenomen!). Dit kan tot dopen leiden..!

- De volgende week begint Peter weer met het onderwijzen van Engels voor Anderstaligen twee keer in de week, deze keer op niveau 3. De meeste cursisten zijn niet-gelovigen, dus het is gaaf om ook wat tijd aan bijbelstudie te kunnen besteden met hen.

- Op 3 Februari hebben we een bijeenkomst met een andere groep oude vrienden waar we over Thailand zullen delen en er voor ons gebeden zal worden.

- Eind Februari bezoeken we Victoria, de provincie-hoofdstad, waar we met een OMF-gebedsgroep zullen delen over Thailand, en hopelijk kunnen ook samenkomen met een groep vrienden, maar daarvoor hebben we wat plannings-wijsheid nodig.

- We zien ook erg uit naar deelname aan de Alpha huwelijks-cursus in Februari en Maart! We bidden dat dit een zegen voor ons huwelijk is, maar het zal ook nuttig zijn voor onze toekomstige bediening!

- We plannen ook een reis naar Alberta, de naburige provincie in Maart om wat vrienden en familie te bezoeken, en ook om over onze plannen te delen. Ook voor deze plannen hebben we wijsheid en genade nodig.

- Intussen zijn we nog steeds actief bij een gemeentekring, en betrokken bij het werk onder internationale studenten. En Kelly is bezig met een ondersteuningsgroep voor moeders, voor het merendeel niet-gelovigen. dus bid dat ze een goed voorbeeld mag zijn, want ze weten dat we als zendelingen naar Thailand gaan.

We prijzen God voor al deze mensen en activiteiten die deel uitmaken van ons leven, en we bidden dat we open kanalen voor God mogen zijn om door ons te werken en ontvankelijke vaten voor de Heilige Geest om in ons te werken. We willen een zegen zijn voor de mensen hier terwijl we ons voorbereiden op Thailand.

We zijn nu voor twee-derde op weg naar volledige financiële ondersteuning, dus we hebben nog wat te gaan om in Mei naar Singapore te kunnen gaan (en naar Nederland in April). We zijn Gods hand, en dat is altijd geweldig en bemoedigend!

Echter, we ervaren ook wat geestelijke strijd waar we graag jouw gebed voor willen vragen. Steeds als we dingen ondernemen die te maken hebben met onze zendingsplannen, lijkt het altijd meer energie te kosten en langzamer of moeilijker te gaan, terwijl onze andere Christelijke activiteiten prima gaan. Een voorbeeld is Peter's enorme inbox vol emails die hij graag persoonlijk wil beantwoorden, die alleen maar lijkt te groeien. We zouden graag Jezus volledig zien heersen in dit deel van ons leven!

Heel erg bedankt voor je steun!

Veel zegen, Peter & Kelly + Lukas


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail Oktober 2006

We hebben veel om dankbaar voor te zijn momenteel. We hadden een geweldige tijd van gemeenschap, het ontmoeten van gebeds-strijders, en goede presentaties op de OMF Heart for Asia conferenties in zowel Victoria als Vancouver de laatste 6 weken! Roy Comrie's toespraak moedigde ons echt weer aan om ons opnieuw volledig toe te wijden aan God's doelen met onze levens, ongeacht de kosten. We werden er aan herinnerd dat onze ongemakken onbetekenend zijn vergeleken met wat anderen geleden hebben vanwege hun geloof, en nog meer in het licht van de eeuwigheid, in het licht van wat Jezus heeft ondergaan om ons toegang te verschaffen tot God's koninkrijk. En Hij stierf niet alleen om ons, maar om nog veel meer mensen tot een persoonlijke relatie met de Levende Schepper God te brengen!

Bid graag voor meer gelegenheden om onze plannen en Gods hart voor de Thai te delen. Nu dat onze vertrekdatum naderbij komt, komt ook de liefde en begaanheid van Jezus met hen die Hem niet kennen duidelijker in ons vizier. We zouden graag willen dat je meer voor de mensen in Thailand kunt bidden, dat ze stoppen met geloven in de reincarnatie-doctrine die zovelen geestelijk gebonden houdt. Aan de ene kant weerhoudt het mensen om helemaal op te gaan in genotzoekerij en materialisme, maar aan de andere kant leidt het er vaak toe dat mensen het belang van dit leven veronachtzamen, deze unieke kans die hun gegeven is om het goed te maken met God.

Los daarvan, we prijzen God voor de manier waarop Hij voorziet voor ons als gezin, we zijn allemaal gezond. Lukas zit in de 99e percentiel qua gewicht voor zijn leeftijd, hij is al 9 kilo en nog geen 5 maanden oud!! Bedankt voor al je gebeden! Het zou kunnen dat zijn tandjes beginnen te komen, hij is af en toe lastig en moeilijk in slaap te brengen. Zou je willen bidden dat het makkelijker voor hem wordt om in slaap te vallen, en dat we effectieve manieren vinden om hem daarbij te helpen - naast hem vasthouden en op en neer te springen... Het is uitstekend voor onze conditie (!!), maar we zouden het niet erg vinden om het wat rustiger aan te kunnen doen - vooral midden in de nacht!

Wat betreft onze financiën, we hebben nog steeds veel toezeggingen nodig voor onze reguliere maandelijkse ondersteuning. Onze eenmalige uitgaans-kosten zijn nu helemaal gedekt, dus dat is fantastisch! De reguliere ondersteuning zit nu op 25-30% van wat we nodig hebben. Aan het eind van December wordt de beslissing genomen of we naar Zuid-Oost Azië kunnen gaan in maart. We zullen ruimschoots meer dan 90% toegezegd moeten hebben gekregen, anders zullen we moeten wachten en mikken op een vertrekdatum in mei. Dus bid alstjeblieft dat mensen door God bewogen worden in goedgeefsheid. Voor ons gevoel zal het een wonder zijn, maar voor God is het 'peanuts'. We leggen het in Zijn handen.

Bedankt voor je luisterend oor. Moge God duidelijk tot je spreken en je geloof & visie geven om voor enkele van deze noden te bidden!

Veel zegen, Peter & Kelly + Lukas


Canaderlandse vlagBegin pagina


Lofprijsmail juni 2006

Peter's gebitsoperatie is enorm goed verlopen, hij heeft bijna geen last van zwelling en pijn, en de zenuwen werken allemaal nog! Het lijkt erop dat hij goed kan functioneren (alleen nog even wachten met kauwen).

Lukas maakt het uitstekend, en Kelly is nu echt goed aan het herstellen. We prijzen God!!

Veel zegen, Peter & Kelly + Lukas


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail 4, juni 2006

We zijn blij om te kunnen mededelen dat Kelly's baarmoederinfectie aan het wijken is, en dat ze Lukas kon blijven voeden!

Zou je alstjeblieft kunnen bidden voor de tandchirurgische operatie die Peter moet ondergaan deze vrijdag tussen 1 en 2 uur plaatselijke tijd (tussen 10 en 11 uur 's avonds in Nederland). Voor de medische goedkeuring voor OMF moeten zijn 4 verstandskiezen en een andere tand verwijderd worden. Er bestaat een risico dat de zenuwen in de onderkaak permanent beschadigd worden wat kan resulteren in het verlies van de controle in het onderlip-gebied.

Bid alstjeblieft dat de zenuwen niet permanent beschadigd zullen worden.

Bid ook voor zijn herstel zonder complicaties of infecties. Zijn vader en zus komen voor een week over vanaf de 28e, en we hopen wat "kwali-tijd" met hun te kunnen hebben!

Heel erg bedankt, Peter & Kelly + Lukas


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail 3, juni 2006

Kelly heeft waarschijnlijk een infectie opgelopen, en is deze avond begonnen aan een antibiotica-kuur. Ze voelt zich niet zo lekker. Bid alstjeblieft dat ze Lukas kan blijven voeden.

Een dankpunt: hij is nu al een pond zwaarder dan z'n geboortegewicht, dus tot nu toe is hij nog niets tekort gekomen.

Bedankt voor je standvastige bereidheidheid om te bidden!

Gods zegen, Peter & Kelly


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail 2, juni 2006

Het is volbracht, onze zoon is gezond ter wereld gekomen na ruim 24 uur 'arbeiden'. Gedetailleerdere aankondiging volgt nog, want we slapen nog een nachtje over de naam. Bid dat we de best passende zullen kiezen! Bid ook graag voor Kelly's hechtingen, dat ze voorspoedig genezen en er zich geen complicaties voordoen. We zijn door het hele gebeuren uiteraard erg aangedaan, maar prijzen God voor Zijn goedheid.

Heel veel zegen, Peter & Kelly en -vooralsnog- de spruit


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail 1, juni 2006

De bevalling heeft een aanvang genomen. Kelly's vliezen zijn om half zeven 's avonds (half vier 's ochtends Nederlandse tijd) gebroken. De weeën zijn momenteel minder dan 10 minuten van elkaar. We hopen dat we nog wat kunnen slapen vannacht (al is het nu al kwart over negen 's ochends bij jullie!) maar de weeën zijn inmiddels ook pijnlijker geworden.

Bid alstjeblieft dat de baby -die nog steeds heel actief is- de optimale positie zal innemen voor de baring, en dat we thuis kunnen bevallen.

Bedankt voor jullie meeleven!

Liefs en veel zegen, Peter & Kelly en de spruit


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail maart 2004

Een kort mailtje om je gebed te vragen voor onze stage. We zijn in Zuid-Oost Azie van 21 maart tot 21 april om ons bij een team van een internationale organisatie te voegen dat Engelse les geeft en weeshuizen bezoekt.

Hartelijk dank voor je steun!

Alle goeds, Peter & Kelly


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail januari 2004

Opnieuw een gebedsmail vanaf All Nations in Engeland, deze keer van Peter EN Kelly!

Korte update:
Bij onze terugkomst in Engeland begin januari was onze leefsituatie al helemaal geregeld — in tegenstelling tot September! Dat maakte dat we meer tijd hadden om ons in te zetten binnen de gemeenschap op de bijbelschool — al had Peter wel een examen in de eerste week! Dit trimester heeft Peter 3 examens (Theologie van het Nieuwe Testament, Teksten van het Oude Testament en Religieuze Sociologie), Kelly doet ook het examen voor Theologie van het Nieuwe Testament begin maart, en het vak gevorderde Pastorale Studies. Beiden moeten we een geavanceerde (?!) essay schrijven over een andere religie. Dit jaar zijn we geplaatst bij Christ Church, een Anglicaanse gemeente in Ware (waar we ook wonen, op 18 minuten loopafstand) en Peter heeft daar al geholpen bij het leiden van een Alphacursus, en dit jaar zal hij een aantal keren preken.

Actuele gebedspunten:
Verder zijn dankpunten:

Heel erg bedankt voor alle belangstelling en steun! En mocht je deze gebedsmails niet op prijs stellen, laat het gerust weten via een mailtje.

Gods zegen, Peter & Kelly


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail maart 2003

Net terug uit Engeland van mijn tweede trimester op All Nations Christian College, schrijf ik deze mail met gebedspunten. Ik probeer specifieke zaken door te geven, maar neem contact met me op bij onduidelijkheden, gedachten of als je het idee hebt dat God je iets duidelijk maakt.

Ten eerste ben ik God heel HEEL dankbaar voor de vriendschap die ontstaan is tussen mij en een meisje dat ook een opleiding aan All Nations volgt. Sinds begin maart zijn we een relatie begonnen, en het is ongelofelijk hoe goed we bij elkaar passen en van elkaar houden. Ze heet Kelly, komt uit Vancouver, Canada, en wordt 27 deze zomer. Bid dat God ten alle tijde centraal zal staan in onze relatie en dat Hij ons voorbereid om samen in Zijn dienst te gaan werken. Bid ook voor God's leiding in alle praktische beslissingen die moeten genomen over de nabije en verdere toekomst.

Bid dat ik nog meer betrokken zal raken bij —soms pastoraal— gebedswerk — ook Kelly heeft een duidelijke bediening in deze richting!

Bid voor een doorgaande beweging van God's Geest op de college. Er is een belangrijke visiebepalende bijeenkomst vlak na Pasen, die van grote invloed zal zijn op het beleid en de ontwikkeling van de geestelijke atmosfeer.

Bid dat God de weken van de Cambridge International Outreach gaat zegenen. Dit is een vriendschapsevangelisatiewerk onder internationale taalstudenten in Cambridge deze zomer, en samen met een zuster uit Singapore zal ik een leidersteam vanuit All Nations leiden. Bid voor goede samenwerking met Kah Foon en een goede voorbereiding gedurende het komende trimester.

Bid voor God's leiding in de contacten met de zendingsorganisatie World Horizons. Het lijkt een fijne organisatie en deze zomer zal ik een maand bij hun team in Cambodja doorbrengen. Bid ook voor dit team dat diverse werkzaamheden heeft ontplooid: een organisatie die hulp biedt aan —vaak al volwassen!— wezen en hun geestelijk leven ontwikkelt en daarnaast helpt in het voorzien in levensonderhoud door het vervaardigen van ambachtelijke goederen; een aantal gemeentestichtende en ontwikkelingsprojecten; een aantal zakelijke initiatieven die zich richt op het leggen van diverse contacten en bijdraagt aan de ontwikkeling: een metaalwerkplaats, een website-ontwerpstudio, een tegelfabriekje en een kunst-trainingscentrum. Bid ook dat ik op de juiste plek binnen het team terechtkom deze zomer!

Bid ook alstjeblieft voor de presentatie die ik zondag 30 maart zal houden in de Vrije Baptistengemeente in Groningen over het werk waarin ik deze zomer betrokken zal zijn!

Heel erg bedankt voor je steun! Veel zegen & goeds van God gewenst, Peter


Canaderlandse vlagBegin pagina


Gebedsmail december 2002

Deze mail ontvang je omdat ik meen dat je belangstelling hebt aangegeven om voor en met mij te bidden. Ik probeer specifieke zaken door te geven, maar neem contact met me op bij onduidelijkheden, gedachten of als je het idee hebt dat God je iets duidelijk maakt.

Heel erg bedankt voor je betrokkenheid bij dit stukje van God's werk, zelfs als het een minuutje voor de computer is — het is een overwinning in de geestelijke gewesten!

Wees gezegend, Peter


Canaderlandse vlagBegin pagina


Voor commentaar op deze website, ga naar de Informatie pagina. Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS 2.0