Peter & Kelly

op (De) Weg

Laatst gewijzigd: 18/06/2024 06:28 GMT   RSS


Dutch version Nieuws Gebed Artikelen Weblog Info English version Engelse versie

Fotopagina 3 — Het laatste jaar op All Nations

Maart 2004

Andere fotopagina's:November 2004April 2003November 2002

Cambridge International Outreach — De afsluiting van ons schooljaar 2002/2003 verliep goed—ondanks alle tijd die we moesten besteden aan voorbereidingen voor ons huwelijk..! Met name het vak Leiderschap vonden we erg boeiend, voor Peter ook met het oog op het leiden van het Outreach-team in Cambridge—terwijl Kelly alvast vooruitreisde naar Vancouver. All Nations leidde dit jaar het tweede team van de outreach, en co-leider Kah Foon draaide met het eerste team mee. Een groot aantal teamleden van team 1 bleven ook voor team 2, wat maakte dat het team snel z'n draai kon vinden—al is het altijd wennen aan nieuwe teamleden... en leiders! De outreach is goed verlopen, en veel mensen waren geinteresseerd in Jezus!!

ingang van Harry's
Harry's coffeebar vanaf de straat

CIO 2003 team 2
Ons internationale outreach team

Lunch op Granville Island Markt
Chinese lunch in VancouverHuwelijkssluitingen — Deze zomer stond voor ons in het teken van trouwen. Kelly vloog mid-juli naar Canada om zich te mengen in de huwelijksvoorbereidingen waarmee haar ouders en vrienden al hadden aangevangen. Het leek alsof ze vanaf het moment dat ze uit het vliegtuig stapte ze 'trouwen' at, sliep en ademde — vijf weken lang, tot de grote dag! Het was genieten, ondanks een stressvol moment af en toe. Hoogtepunten waren onder andere een mysterieuze 24 uur-lange verrassing in de vorm van Kelly's broer die uit een watervliegtuig stapte voor een bezoekje op z'n vrije dag van zijn werk op een Christelijk kamp, en 'ontvoerd' worden voor een meidendag in de Verenigde Staten met vier oude vriendinnen. Die hadden onder andere een spel bedacht om Kelly's kennis van het Nederlands te testen, met 'diepere' persoonlijke vragen als straf voor foute antwoorden! Peter kwam tweeënhalve week voor de trouwdag in Vancouver aan, en werd onmiddelijk in de voorbereidingen 'ondergedompeld' door de dag na aankomst een trouwpak te zoeken met zijn verloofde en aanstaande schoonmoeder — gelukkig een pijnloze en succesvolle onderneming. Het was moeilijk om tijd te vinden voor de uitjes en rondleidingen om Vancouver te leren kennen waarvan Kelly had gedroomd, maar we hadden tijd voor een paar toeristische avonturen toen de vrienden en familie uit andere werelddelen begonnen te arriveren.

Peter met bruidsjonkers
Het boeket naar de bruid brengen

Fotosessie voor de kerkdienst
Op weg naar de fotosessie vóór de kerkdienst

Melissa, Jillian, Gina en Kristin met Kelly
Kelly met de bruidsmeisjesDe trouwdag — De trouwdag was een dag vol—letterlijke en figuurlijke— zonneschijn. Het bruidspaar was ontspannen en kon genieten van deze speciale dag — vooral van het omringd zijn door zo vele dierbare vrienden en familieleden die hun liefde en steun toonden in hun aanwezigheid. We voelen ons werkelijk bijzonder gezegend.

Foto's van onze trouwdag in Groningen

Foto's van onze trouwdag in Vancouver

Bruid met Dad
Naar het altaar gebracht door Dad

gebed tijdens de dienst
Zegengebed na de huwelijkssluiting

tot tranen bewogen
Ontroering tijdens het slotliedMeer vieringen — De enige echte vakantie tijdens onze drukke zomer was onze tiendaagse huwelijksreis naar de eilanden voor de kust van Vancouver, ontspannen en genieten van elkaars gezelschap en van de prachtige omgeving. We genoten de luxe van verse groenten uit 'eigen' tuin en wilde bosvruchten, en geweldige wandelingen door het woud en langs de kustlijn. Eén dag hebben we onze overzeese gasten verrast die op hun rondreis in de buurt waren, door hun op te wachten in het huis waar zij die nacht te gast zouden zijn — dat resulteerde in een gezellige kleine familiereunie. Kort na onze huwelijksreid vlogen we naar Medicine Hat voor een al te kort bezoek om een aantal vrienden te bezoeken en een kleine receptie te houden. Voor we het door hadden was onze Canadese zomer voorbij en keerden we mid-september terug naar Nederland voor meer feestelijkheden, deze keer met Peter's familie en vrienden. De trouwdag in Groningen was even zonnig en we werden gezegend met een tweede huwelijksinzegening omringd door liefdevolle familie en vrienden. Deze dagen hielpen ons realiseren hoe veel mensen ons met hun vriendschap gezegend hebben door de jaren heen, en onze harten stroomden over met dankbaarheid.

Isa in ook in het wit..!
Bruidsmeisje Isa deelt in de feestvreugde

onder auspicien van Wim Stoorvogel
Afleggen van de trouwgelofte

Malcolm & Silvia met Klaasje & Maarten
Met de oudersOns leven in Engeland — Tijdens het opzetten van ons huishouden hier in Engeland hebben we in vele practische opzichten geleerd over Gods voorzienigheid. Ten eerste, toen we tijdens onze verloving begonnen rond te kijken naar huisvesting, waren we geschokt door de hoogte van de prijzen — doordat deze omgeving binnen woon-werkafstand van Londen is gelegen. We vroegen ons af hoe we het ons überhaupt zouden kunnen veroorloven om hier te wonen, laat staan om wat geschikts te vinden..! En toen, net voor we van college vertrokken voor de zomervakantie, kregen we een aanbod van een voormalig student—zendelingen in Brazilië— die hun appartement goedkoop verhuren aan bijbelschoolstudenten — en het was zelfs groter dan waar we naar op zoek waren! Vervolgens, toen we in September aankwamen hadden we geen meubels, maar we kregen alles in bruikleen van de bijbelschool wat we nodig hadden, en een vriend—en medestudent— bood aan om ons te helpen met het transport en de verhuizing in zijn auto. Ten derde had een klasgenoot van vorig jaar ons aangeboden om zijn auto ('Smo' genaamd) te lenen voor de eerste acht weken van het eerste trimester, en vóór deze termijn voorbij was gaven een pasgetrouwd stel bij ons uit de tutorgroep ons hun—nu tweede— auto ('Arthur')!! Dus we voelen ons wederom zeer gezegend door Gods voorzienigheid door de goedgeefsheid van anderen.

Falcon Court, Ware
Onze flat van buiten

Woonkamer raamkant
Onze woonkamer — raamkant

Woonkamer deurzijde
Onze woonkamer — deurzijdeWonen in Ware — Ons huis is een flatje met twee slaapkamers, op de begane grond van een vier verdiepingen flatblok in een buitenwijk van Ware. We hebben met plezier hier ons 'nestje' samen ingericht, al is het maar voor tien maanden... We wonen op twintig minuten loopafstand van High Street (het centrum), en nog ietsje dichter bij onze kerk. Ware is al vele eeuwen bewoond, met veel historische gebouwen waarvan Kelly—als Noord-Amerikaanse— zeer gecharmeerd is. Er zijn ook een redelijk aantal wandelpaden in de omgeving, op loopafstand van onze woning, en we hebben al heel wat uren genoten van het Engelse landschap. Onze tien jaar oude Rover Metro is een getrouw transportmiddel voor ons en anderen, boodschappen en bagage sinds hij in ons bezit is gekomen in november. 'Arthur' is klein, maar tamelijk sjiek—in tegenstelling tot onze bescheiden smaak— en uitgerust met electrische ramen, houten panelen en leren bekleding — wel een beetje koud in de winter!

Arthur vertrekt uit Falcon Court
Arthur in actie

Eik op de oprit naar All Nations
Oprit naar All Nations

Asian night op All Nations
Studenteninitiatief: Asian night op All NationsEerste trimester (herfst 2003) — Dit trimester was er een van aanpassen op vele fronten, een nieuwe woning, nieuwe routines (wonen buiten het schoolterrein), nieuwe mensen (zo'n 120!), een nieuwe klas (voor Kelly, al haar klasgenoten van de afgelopen twee jaar zijn vertrokken), en een nieuwe bedgenoot! Het was beslist een tijd van ontdekkingen voor ons beiden, leren samen te leven en de nieuwe gebieden in ons leven te verkennen — Kelly moet nog steeds wennen aan haar nieuwe achternaam. Peter studeert full-time in het laatste jaar van zijn studie, met lessen Christologie, Theologie van het Oude Testament, Jeremia (exegese en preken) en Theologie van de zending, allemaal zeer stimulerend! Kelly studeert part-time dit jaar, en maakt af wat ze afgelopen jaar niet kon doen vanwege haar oververmoeidheid. Dit trimester heeft ze een klas gevolgd over de profeten Haggai, Zacharia & Maleachi, en haar essay afgerond over Christologie, waarmee ze op schema is om haar studie in juli af te ronden. Ze kampt nog steeds met vermoeidheid, hoewel het wel steeds beter lijkt te gaan.

Lövstaholm 265
'Onze' blokhut in Zweden

zo'n 20 graden Celsius onder nul
Lekker frisse buitenlucht!

op Pörtberget
De Lövstaholm-gangersKerstvakantie 2003/2004 — ... Een door-en-door Europeese ervaring. We hadden twee weken in Groningen (met een dagje Amsterdam) waarin we wat konden bijslapen, tijd met vrienden en familie konden doorbrengen en tot rust konden komen. Net voor Kerst reisden we naar Zweden per auto en 'veerboot' — een enorm schip met elf dekken, compleet met luxe buffetten, een 'bibliotheek', een tax-free shop, een bioscoop en talloze slaapcabines! Steekwoorden van de tijd in Zweden waren de stilte in de dunbevolkte bossen, onze vriendelijke buren, en de kaarsen in de ramen van elk huis. Enkele hoogtepunten waren het wandelen op bevroren meren, vrij rondwandelen in de bossen, Kerstavond met de familie, en een kerstdienst om 7 uur 's ochtends! De korte dagen in het Noorden boden veel tijd voor elkaar, voor spelletjes, en lezen — Peter had een examen om voor te bereiden..! Kelly was blij te merken dat aan het einde van vier weken 'onderdompeling' in het Nederlands ze alleen boodschappen—in het Nederlands— kon doen — en dat ze thuis kwam met wat ze moest hebben!!

Tweede trimester (Lente 2004) — We hebben nu de eerste vijf weken achter de rug en realiseren ons dat we alweer op de helft van het jaar zijn! We hebben wat nieuwe activiteiten aan ons schema toegevoegd: Peter kijkt op maandagavond een film met wat vrienden bij iemand op z'n kamer terwijl Kelly met wat vriendinnen praat, handwerkt, en bidt. Ze heeft ook een nieuwe broek gemaakt op de naaicursus en neemt deel aan een dansproject die een stuk uitvoert in de Laban Centre for Dance in London over enkele weken. Dit trimester: Peter hield zijn eerste preek, Kelly leidde een interactieve seminar, we vierden het huwelijk van een vriend in Duitsland, en we hebben meermalen gasten ontvangen voor een etentje bij ons thuis — erg leuk. De narcissen beginnen in bloei te komen in de bossen en terwijl het gele tapijt groeit storten wij ons op onze essays..!


Canaderlandse vlagBegin pagina


Voor commentaar op deze website, ga naar de Informatie pagina. Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS 2.0